Translate

woensdag 2 december 2015

Ouderenbus voor omliggende dorpen naar winkelcentrum Breskens

Een nieuw origineel initiatief oftewel een innovatie, zoals dat tegenwoordig heet. We doelen op de ouderenbus, die senioren gratis naar het veelzijdige winkelcentrum van Breskens brengt. Nu het gebrek aan voorzieningen in de eigen kleinere dorpen steeds groter wordt.  


Twee keer per week
Het is een initiatief dat nog moet groeien, maar dat vast snel aan populariteit zal gaan winnen. De ouderenbus brengt senioren en mindervaliden uit Biervliet, Hoofdplaat en Schoondijke twee keer per week gratis naar Breskens Winkelhart en terug.

Eerste keer
De Ouderenbus reed dinsdag voor de eerste keer. Het liep nog bepaald geen storm, er waren acht passagiers in de touringcar. Zeven ondernemers van winkelcentrum Breskens Winkelhart betalen de Ouderenbus. Ze laten de bus rijden omdat er steeds meer voorzieningen uit de dorpen verdwijnen en om ouderen en mindervaliden op die manier ter wille te zijn. De bus blijft nog zeker een jaar twee keer per week gratis rijden. Daarna wordt de proef geëvalueerd.

Navolging
Elders in Nederland wordt met belangstelling de proef gevolgd. En bij succes zal navolging vast niet lang op zich laten wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.