Translate

vrijdag 29 januari 2016

Is uw kussen dood?

De huisstofmijt woont in elk huis, het maakt niet uit hoe vaak u het schoonmaakt. Het is een erg klein, spinachtig beestje (0,3 mm), dat niet met het blote oog zichtbaar is. Huisstofmijt kan allergie veroorzaken.


Uitwerpselen
Deze allergie wordt in de meeste gevallen niet veroorzaakt door het beestje zelf, maar door een stofje (allergeen) in zijn uitwerpselen. Dit allergeen wordt geproduceerd in het darmkanaal van de huisstofmijt. Deze opgedroogde uitwerpselen met allergenen worden vervolgens door mensen ingeademd wat allerlei klachten kan veroorzaken. Veel voorkomende klachten zijn hoest, astma, eczeem, niezen en tranende ogen.

Bed en kussen
Huisstofmijten bevinden zich graag in bed waardoor allergische reacties vaak ’s nachts het ergst zijn. Huisstofmijt nestelt zich ook in kussens. Volgens slaaponderzoeker Rebecca Robbins van de Amerikaanse Cornell University zorgen mijten voor een 'dood' kussen, dat niet meer doet wat het hoort te doen.

Test
Test je kussen door het dubbel te vouwen. Ontvouwt het zich niet direct, dan is je kussen 'dood' en dus aan vervanging toe.

Bron: Elle.nl

2 opmerkingen:

  1. Geldt dat ook voor kussens met boekweitdoppen als vulling?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat vies joh! Ik zal maar eens wat vaker het beddengoed schoonmaken en ook wat meer gaan stofzuigen hoor. Dat hoef ik niet te hebben in mijn huis!

    BeantwoordenVerwijderen

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.