Translate

dinsdag 15 maart 2016

Beste chauffeur van Nederland rijdt Citroën

Citroën-rijders zijn de beste chauffeurs van Nederland. Zij reden 21% minder schade dan gemiddeld. In Friesland worden relatief de minste schades geclaimd, 24% minder dan gemiddeld. Noorderlingen lijken sowieso goede chauffeurs. Groningen en Drenthe staan namelijk op de tweede en derde plek. Dit blijkt uit onderzoek naar automerken en autoschades over 2015 van verzekeraar Generali Nederland.Flink gat tussen nummer 2 en 3
Citroen-chauffeurs rijden de minste schade, maar ze worden op de voet gevolgd door Suzuki-rijders, met 20% minder schade dan het gemiddelde. Seat maakt de top-3 compleet met een schadepercentage van 14%.

Grootste brokkenmakers
Wie vorig jaar aan het stuur van een Mazda zat, maakte 20% meer brokken dan de gemiddelde chauffeur, blijkt uit statistieken die verzekeringsmaatschappij Generali vanochtend naar buiten brengt. Eveneens als in 2014 was de Mitsubishirijder de op een na slechtste chauffeur van Nederland: 17% meer schade dan het gemiddelde. Volvo-rijders zijn de op drie na slechtste rijders.

Minder brokken in Noord-Nederland
Generali heeft niet alleen onderzoek gedaan naar automerken, ook het claimgedrag per provincie is onder de loop genomen. Hieruit blijkt dat Friezen met 24% minder schade dan gemiddeld, de Beste Chauffeurs van Nederland zijn. De Friezen worden op de voet gevolgd door inwoners van Groningen en Drenthe. Zij rijden respectievelijk 21% en 19% minder schade dan het gemiddelde. Inwoners van Zuid-Holland rijden juist méér schade, 13% vaker dan gemiddeld.

Jongeren meeste kans op schade
Jongeren tot 25 jaar zijn de slechtste chauffeurs, zo blijkt uit onderzoek. Zij reden ruim 25% meer schade dan gemiddeld. De leeftijdsgroep van 56 tot en met 65 jaar rijdt de minste schade, 14% minder dan het gemiddelde.

Nederlander zuinig op nieuwe auto
In auto’s tot en met 1 jaar oud, wordt tot 46% minder schade gereden dan gemiddeld. Zodra een auto 2 jaar oud is, gaan Nederlanders een stuk minder voorzichtig om met hun nieuwe bolide. Bestuurders van auto’s van 2 en 3 jaar oud, rijden slechts 6% minder schade dan gemiddeld.

Meer informatie
Alle cijfers per provincie en automerk én de onderzoeksverantwoording staan op Beste Chauffeur.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.