Translate

donderdag 17 maart 2016

Nederland behoort opnieuw tot gelukkigste landen

Nederland staat opnieuw op de zevende plek in de lijst van landen waar mensen het gelukkigst zijn. In Denemarken wonen de gelukkigste mensen.Tien gelukkigste
In de top tien staan in totaal zeven Europese landen, blijkt uit onderzoek door het Sustainable Development Solutions Netwerk (SDSN) en de Universiteit van Colombia.
Zwitserland stond vorig jaar nog op de eerste plaats, maar wordt nu vervangen door Denemarken, dat vorig jaar nog het derde gelukkigste land was. Nederland stond ook vorig jaar op plek zeven. IJsland, Noorwegen, Finland, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en Zweden maken de top tien af.

Ongelukkigst
De ongelukkigste landen bevinden zich voornamelijk in gebieden waar politieke spanningen heersen, zoals in een groot deel van Afrika en het Midden-Oosten. In het Afrikaanse land Burundi zijn de mensen het ongelukkigst. Ook Madagascar, Tanzania, Liberia, Guinee, Rwanda, Benin, Afghanistan, Togo en Syrië staan onderaan de lijst van landen waar mensen het gelukkigst zijn. In Europa scoort Bulgarije het laagst (plek 129).

Kriteria
De mate van geluk van een land wordt mede bepaald door het bruto binnenlands product (bbp) en de geschatte levensverwachting. Ook de sociale zekerheid en de vrijheid van corruptie bij de overheid en het bedrijfsleven telt mee.

Bron: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.