Translate

woensdag 9 maart 2016

Nederlanders poepen het liefst in de ochtend

Vandaag, 9 maart, is de Nationale Poepdag van 2016. Dus tijd om enkele belangrijke bevindingen bekend te maken. Zoals het feit, dat negen op de tien Nederlanders de voorkeur geeft aan het poepen in de ochtend. En dat de meeste mensen over dit toiletbezoek twee tot drie minuten doen.


Controleren
Dat blijkt uit een onderzoek door de Maag Lever Darm Stichting, dat de Nationale Poepdag heeft ingesteld. Op deze dag worden mensen aangespoord om regelmatig hun ontlasting te controleren. Want ontlasting vertelt veel over iemands gezondheid.

Mannen en vrouwen
Mannen nemen overigens langer de tijd en geven aan meer dan vier minuten nodig te hebben voor een grote boodschap. Drie op de tien vrouwen heeft ook deze tijd nodig om hun behoefte te doen. Ook ouders van kinderen onder de twaalf jaar zitten gemiddeld langer op het toilet.

Andermens toilet
Vrouwen hebben meer moeite dan mannen om hun behoefte te doen op andermens toilet. Zo geeft 56 procent van de mannen aan geen problemen te hebben met een grote boodschap op het werk, tegen 29 procent van de vrouwen. Ook in horecagelegenheden, bij vrienden of bij familie brengt de man sneller een bezoek aan het toilet.

Achterom kijken
Vrijwel alle Nederlanders geven aan weleens achterom te kijken voordat ze het toilet doorspoelen. Een erg belangrijk gegeven, aangezien ontlasting veel vertelt over iemands gezondheid, stelt de stichting. De frequentie van de ontlasting zegt veel over de darmgezondheid. Daarbij kan de aanwezigheid van bloed in de ontlasting wijzen op darmkanker. Met name 50-plussers zijn zich hiervan bewust. Drie op de vier controleert hun ontlasting altijd op symptomen als de aanwezigheid van bloed of slijm.

Lees ook:
* Poepen en afwassen onderschat en geminacht
* Hoe krijg je een verstopt kind aan het poepen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.