Translate

maandag 14 maart 2016

WifiMapper helpt met gratis wifi plekken

Tegenwoordig maken veel cafés, restaurants en bars reclame met ‘free wifi’. Ook in het openbaar vervoer staat het vaak aangegeven. Heerlijk, het scheelt je in je datagebruik of geeft je toegang tot het internet als je geen abonnement hebt. Kassa testte de WifiMapper app, een app die wifi-hotspots voor je opzoekt. Hotspots zijn een soort routers die een internetsignaal uitzenden waar je gebruik van kunt maken.


Wat is het?
WifiMapper is een app die alle wifihotspots in de buurt in een overzichtelijk kaartje zet. Op die manier hoef je zelf niet op zoek naar een plek waar wifi is. WifiMapper claimt de grootste wifihotspot database ter wereld te zijn. Met meer dan 500 miljoen wifinetwerken klinkt dat misschien ook wel aannemelijk.

Hoe werkt het?
Je downloadt de app gratis uit de appstore. Na installatie hoef je eigenlijk alleen maar je locatieservices in te schakelen, zodat de app weet waar je bent. Vervolgens verschijnen er op de kaart openbare plaatsen waar wifi wordt aangeboden. Op de icoontjes zie je op welke plaatsen gratis wifi wordt aangeboden en waar je een wachtwoord nodig hebt om gebruik te mogen maken van het netwerk. Heel handig dus!

Pluspunten
Deze app is makkelijk in gebruik. Het wijst zichzelf allemaal uit, dus geen ingewikkeld gedoe met registraties of zoektermen of zo. Het is fijn dat WifiMapper ook al aangeeft of een hotspot gratis is of niet: het is heel vervelend als je denkt ergens gratis wifi te hebben gevonden en je vervolgens tóch moet betalen of een wachtwoord nodig hebt. Niet alleen zegt de app aan te geven waar je wifi kan vinden, maar ook de kwaliteit van het netwerk wordt weergegeven. Daarnaast kunnen gebruikers ook nog commentaar plaatsen over de hotspot.

Minpunten
Om de app optimaal te gebruiken is het toch wel handig om internet toch aan te hebben staan. Dat verbetert het resultaat aanzienlijk. Wil je deze app gebruiken omdat je door je bundel heen bent en geen internet meer hebt? Dan kan het zijn dat deze app niet helemaal een ideale oplossing is. Ook laadde de kaart niet altijd even goed. Als je de kaart ‘verschuift’ om even rond te kijken wat er verderop aan wifinetwerken is, levert dat soms een wit scherm op. Even vernieuwen en het is opgelost, maar wel irritant.

Oordeel
Al met al kan deze app best handig zijn om op je telefoon te installeren. Het laden van de kaarten is aardig irritant, maar dat maakt het gebruiksgemak weer goed. Daarom krijgt deze app ondanks de minpunten toch drieëneenhalve ster.

Bron: Kassa VARA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.