Translate

zondag 3 april 2016

100ste Ronde van Vlaanderen mist de Muur van Geraardsbergen

De Muur van Geraardsbergen is een helling en straat op de Oudenberg in de Belgische stad Geraardsbergen. De Muur, ook bekend als de Muur-Kapelmuur, was van 1973 tot 2011 een begrip als voorlaatste helling in de fameuze jaarlijkse wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen, waarvan de 100ste editie vandaag gereden wordt.
 
 
Monument
De Muur is een monument in de Vlaamse wielergeschiedenis. De steile helling heeft een lengte van 1075 meter. Het hoogste stijgingspercentage bedraagt 20%. De Muur is vaak het beslissende moment geweest in de finale van de Ronde van Vlaanderen. De helling start in het centrum aan de Dender en voert over de Oudenberg. Sinds Gent-Gent in 1950 wordt de helling beklommen door wielrenners. Intussen staat de Muur op het programma in zowat 70 wedstrijden. De moeilijkheidsgraad van de beklimming op de fiets wordt gevormd door het feit dat de kasseien horizontaal zijn geplaatst en zodoende een soort kleine trap vormen.

Helaas
Door de wijziging van aankomstplaats van de Ronde van Vlaanderen vanaf 2012 staat de Muur niet meer op het parkoers, wat veel reacties uitlokte. Ook vandaag is de Muur helaas niet opgenomen in de 100ste Ronde van Vlaanderen.
 
Bron: Wikipedia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.