Translate

zaterdag 9 april 2016

Kraai helpt tegen duivenpoep

Op de balk boven onze kinderschommel zaten voortdurend duiven, die daar dan ook hun behoeften los lieten, neerkomend op de schommel en op het zand eronder. Inderdaad, een vieze bedoening en een bron van ergernis. Wat hiertegen te doen?


IJzeren pinnen
We begonnen met ijzeren pinnen. Maar de duiven gingen er rustig op of tussen zitten en keken ons dan triomfantelijk aan, koerend met de woorden: 'Zie ons eens!' Dat was natuurlijk niet de bedoeling.

Aanbieding
Toen zag mijn geliefde vrouw bij Blokker voor een paar euro een plastic kraai in de aanbieding, die tegen duivenoverlast zou helpen. Zij was nog sceptisch en ik ook, maar ja, voor een paar euro kun je het altijd proberen. We plaatsten onze plastic kraai op de balk en wachten in grote spanning af.

Wonder
Wie schetst onze verbazing én opluchting, dat de duiven inderdaad niet meer op de balk plaats namen en de schommel en de zandbak zo verstoken bleven van de duivenpoep. Welk een wonder!

Kraaienparadijs
Wel bleven de duiven nog op het grasveld op enige afstand van de balk hun uitwerpselen in onze tuin droppen en daarom hebben we onlangs een tweede plastic kraai bij Blokker (weer in de aanbieding!) aangeschaft. Onze tuin wordt een echt kunststoffen kraaienparadijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.