Translate

zondag 24 april 2016

Waar is de lekkerste patat te krijgen?

Mijn geliefde vrouw en ik houden van patat. Vandaar, dat we nogal eens een zakje leeg knabbelen. Onze appreciatie van de patat is meestal dezelfde. Zeker wat betreft de patatzaken in Amersfoort en Breskens. We kijken daarom ieder jaar uit naar de Friettest van het AD. Klopt het resultaat met onze bevindingen?


Niet eens en eens
Dit jaar is dat niet helemaal het geval. Wij vinden de patat van de tweede Amersfoortse zaak (score: 7,5) lekkerder dan van de eerste (score 8,5). Zo zie je, smaken verschillen! Met de hoge score van de nieuwe Frietkot(ter) in Breskens (8,5) zijn we het wel volledig eens (zie foto!).

Kwaliteit steeds beter
De AD Friettest 2016 is gisteren gepubliceerd en de algemene conclusie van het AD is positief: "De kwaliteit schiet de laatste jaren omhoog. Dat kan je al opmaken uit de Friettesten van de afgelopen jaren. Als je ziet dat de nummer 57 van dit jaar nog een 8 krijgt ... Dat is een compliment voor de branche. Het gaat goed met de patat in Nederland. Dat komt ook omdat verse friet oprukt, die over het algemeen beter is dan de 'snelle omzet'.''

1,2 en 3
De Ermelosche Frietzaak is verkozen tot beste frietwinkel van Nederland, volgens de AD Friettest. De snackbar van Wouter, Larissa en Koen van der Haar opende in juni 2015. Hun frietzaak kreeg in de eindbeoordeling een cijfer 10. In Zwolle en Veghel staan de tweede en derde beste frietzaak van 2016, met een kwart punt verschil op de Ermelosche frietwinkel. Dus ook grote klasse!

Patat is in!
Friet lijkt zijn volkse karakter inmiddels aan het ontstijgen. Zo komt er een nieuw 'frietconcept' Frites Atelier van de Zeeuws topkok Sergio Herman. In juni opent het eerste filiaal in Den Haag. Er zullen nog vier frietzaken volgen. Frites Atelier werkt met aardappels uit Zeeuwse klei, afkomstig van boeren waar Sergio al jaren nauw mee samenwerkt. Sergio: 'Ik heb nog nooit zoveel aardappelen geproefd als het afgelopen jaar. De Zeeuwse vind ik het lekkerst. We bekijken continu wat de beste aardappel van het moment is.' Wees overigens gerust: de beste man blijft (nog wel!) in de eerste plaats actief in zijn restaurants in Antwerpen en Cadzand.

Bekijk
* Volledige uitslag AD-friettest 2016

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.