Translate

zondag 15 mei 2016

Op een koude Pinksterdag...

Het wordt vandaag waarschijnlijk de koudste Eerste Pinksterdag in tachtig jaar. Het record van 31 mei 1936 met een maximumtemperatuur van 11,6 graden blijft waarschijnlijk wel overeind.


Op deze koude eerste Pinksterdag:
* heeft een vrouw in het Duitse dorp Hessen zonder het te weten 44.000 euro verbrand. Haar man van 67 jaar had het geld verstopt in de haard, hij wilde het bedrag later gebruiken voor de koop van een zeilboot. De man had niet verwacht dat de haard nog gebruikt zou worden, maar zijn echtgenote vond de pinksterochtend zo koud dat ze de haard aanstak terwijl haar man de hond uitliet, aldus Bild zondag. De man kreeg na de ontdekking een shock.

* heeft de 18-jarige Max Verstappen geschiedenis geschreven met winst in de Grand Prix van Spanje.

* hebben Russische volksvertegenwoordigers vandaag hard uitgehaald naar de overwinning (gisteren) van de Oekraïense Jamala in het Eurovisie Songfestival. De zangeres bleef met het lied 1944, verwijzend naar de verdrijving van de Tataren op de Krim door Sovjetdictator Josef Stalin, de vertegenwoordiger van Rusland voor in Stockholm.

* kunnen we niet om het ultieme Nederlandse Pinksterlied heen, in eerste versie gezongen door Leen Jongewaard en André van den Heuvel.

Beluister
* Op een mooie Pinksterdag, eerste versie uit 1967, gezongen door Leen Jongewaard en André van den Heuvel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.