Translate

donderdag 9 juni 2016

Bent u een 50-plusser?

U bent een 50-plusser, het is nauwelijks te geloven dat wij reeds zolang hebben geleefd!


 - Als kind reden we mee in auto's zonder veiligheidsgordels of air bags ...
 - Onze bedden waren geschilderd in vrolijk gekleurde - op lood gebaseerde - verven ...
 - We hadden geen kind-veilige afsluitingen op geneesmiddelen, deuren of kasten en wanneer we met onze fiets reden deden we dat zonder helm.
 - We dronken water van de tuinslang en niet uit een fles - verschrikkelijk!
 - We brachten uren door in het monteren van een go-kart uit rommel en reden dan van een helling af om enkel tijdens de afdaling vast te stellen dat we de remmen vergaten. Na enkele keren in de struiken te zijn beland bedachten we een oplossing.
 - We experimenteerden met het uit elkaar halen en opnieuw in elkaar steken van radio's en andere electrische toestellen om enkel te worden verraden  door de zwart geblakerde muur boven het stopcontact dat we een kortsluiting hadden veroorzaakt.
 - We gingen 's morgens van huis en speelden de hele dag buiten, zolang we er maar voor zorgden terug thuis te zijn bij het avondeten. Niemand kon ons de hele dag bereiken. Geen GSM's. Onvoorstelbaar !
 - We sneden ons en braken botten en tanden. Toch gaf dit geen aanleiding tot rechtszaken. Het waren ongevallen. Niemand viel iets te verwijten, behalve onszelf. Herinner je nog je "ongevallen"?
 - We vochten en sloegen elkaar bont en blauw en leerden daarmee om te gaan.
 - We aten snoepgoed, brood en boter en dronken frisdrank, maar we hadden nooit overgewicht ... we waren altijd buiten aan het spelen.
 - We deelden onze drank door samen van dezelfde fles te drinken en niemand is hier ooit van overleden.
 - We hadden geen Playstations, Nintendo 64, X-Boxes, video spelletjes, 40 televisiezenders, video, surround sound, GSM, P.C., internet chat rooms etc. ... we hadden vrienden.
- We gingen naar buiten en maakten vrienden. We reden op onze fiets of wandelden naar een vriend thuis, belden aan of gingen zelfs gewoon via de achterdeur naar binnen. Stel je dit voor. Zonder de ouders hier eerst om te vragen! Helemaal alleen! Helemaal alleen in die koude afgrijselijke wereld! Zonder een oppasser - hoe deden we het toch?
 - We gingen 's avonds alleen in het donker terug naar huis, hoe durfden we?
 - We vonden spelletjes uit met stokken en tennisballen en - hoewel we er voor werden gewaarschuwd - niemand verloor een oog.
 - Niet iedereen mocht mee voetballen, en diegene die geen team vonden moesten leren omgaan met ontgoocheling .
 - We stonden op door een soort van wekker, zonder dat het radiogestuurd is, zonder dat het beveiligd is tegen stroomuitval, zonder een 'snooze'-functie. Hoe deden we dat toch?
 - Onze daden waren die van onszelf. Gevolgen werden verwacht. Niemand of niets om zich achter te verbergen. Het idee van een ouder die ons verdedigde als we de wet overtraden, was ongekend. Ze steunden zelfs de wet - stel je dat voor !
 - We aten varken, paard, kip zonder dat ze werden getest op PCB's, dolle koeienziekte, kippenpest, enz. En toch overleefden we!
 - We namen niet de TGV naar Frankrijk om een dagje plezier te moeten hebben in een pretpark, in de speeltuin was het minstens even leuk!

Niettegenstaande deze geweldig gevaarlijke jeugd, hebben de 50-plussers prima risico-nemers, probleem-oplossers en ontdekkers voortgebracht. De voorbije 50 jaar heeft een explosie gekend aan innovaties en nieuwe ideeën. We kenden vrijheid, mislukking, succes en verantwoordelijkheid en leerden hiermee om te gaan.
U bent zo'n 50-plusser, gefeliciteerd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.