Translate

maandag 27 juni 2016

Het Koekoeksnest: een unieke beleving

Sommige mensen weten heel originele dingen op te zetten. Dat geldt ook voor Ronald Spiessens. Gisteren waren we in zijn Koekoeksnest in Nieuwvliet, zo'n tien jaar geleden door hemzelf begonnen. U moet het beslist bezoeken, als u daar in de buurt bent!


Museumcafé
Hij noemt het zelf een Museumcafé. Het is moeilijk te omschrijven, wat je er allemaal aantreft. Overal staan er beelden, decors, poppen, speelgoed, automatisch spelende instrumenten en als u naar boven kijkt, ziet u de Vliegende Spanjaard langzaam aan u voorbij gaan. Zelfs de tafels waaraan we zitten, zijn heel speciaal: antieke naaimachines, die me direct doen denken aan mijn Tante, die kleermaakster was. In elke tafel zit een apart decorstukje, maar dat las ik pas daarna op de website, want dit detail - en waarschijnlijk nog veel meer - zijn me bij het bezoek nog ontgaan.

Automatisch orkest
Om de beleving totaal te maken kunt u het automatisch orkest - voor 2 euro - aanzetten. Pianola's, blokfluitorgels, uit zichzelf spelende snaarinstrumenten....er staat zelfs een geautomatiseerde steeldrum. Al deze instrumenten (18) zijn enig in hun soort en ontwikkeld door de eigenaar en uitbater van het café: Ronald Spiessens. Het is zijn specialiteit en inderdaad, een knap stuk werk!

Link
Voor nadere informatie: Het Koekoeksnest

Foto's
Ons vallen ook een paar spreuken op, die het Koekoeksnest herbergt. U ziet ze hieronder op de foto's.

 


Tekst: Ook een stilstaande klok geeft tweemaal per dag de juiste tijd aan.
Een gaande klok misschien nooit.
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.