Translate

maandag 25 juli 2016

Hebt U in Uw gemeente al een zangfietspad?

De gemeente Drimmelen is sinds afgelopen vrijdag een fietspad rijker. Geen opzienbarend nieuws zult u zeggen, maar toch wel als je weet, dat het niet zomaar een fietspad is, maar een zangfietspad. Officieel als zodanig aangemerkt, met een heus verkeersbord.Je ,kunt er luidkeels je favoriete liederen ten gehore brengen (of blèren), ook als er andere fietsers in de buurt zijn. De meeste mensen stoppen namelijk uit schaamte met zingen, als andere fietsers in de buurt komen.

Twee of drie nummertjes
Het 1,1 kilometer lange zangfietspad in Drimmelen kost de gemiddelde fietser ongeveer tien minuten. Dat zijn drie nummertjes uit de begintijd van de Beatles, of twee uit hun latere periode. De keuze van het repertoire is uiteraard aan de fietser zelf, maar het devies luidt wel: zing uit volle borst!

Grap
Het idee voor de zangfietspaden komt van kunstenares Mapije de Wit (29), die ook columniste voor de Fietsersbond is geweest. Het begon als een soort grap. "Ik dacht mee over ludieke acties", zo zegt ze. "Ik betrapte me er zelf op dat ik stopte met zingen als er anderen aan kwamen fietsen. Onzin om je voor zoiets te schamen, natuurlijk. Met de zangfietspaden willen we mensen een duwtje in de goede richting geven, weg van de eigen remmingen. Het is toch altijd lekker om een gevoel van vrijheid te ervaren?"

Zes plaatsen
Inmiddels zijn er zangfietspaden in zes plaatsen: Amsterdam, Almere, Houten, Amstelveen en Dongen en dus nu ook in Drimmelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.