Translate

zaterdag 16 juli 2016

Jonge mensen kiezen vaker voor tuin met tegels

Lager opgeleiden, jonge mensen en vrouwen met een baan van minstens dertig uur per week hebben vaker een tuin met tegels, concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) donderdag.


Ouderen en hoger opgeleiden
Groene tuinen zijn volgens het SCP vaker aanwezig bij ouderen en hoger opgeleiden. Dat geldt volgens het bureau ook voor mensen die wonen in stadscentra, waar weinig tuinen zijn. Volgens het SCP is verder in de meeste tuinen zowel 'groen' als 'grijs' aanwezig.

Voortuin
Een voortuin wordt veel vaker bestraat als die bij de overbuur ook bestraat is. Het omgekeerde geldt net zo goed: van plantentuinen in een straat lijkt een "inspirerende werking" uit te gaan.
"Het lijkt erop dat tegeltuinen, maar ook groene voortuinen besmettelijk zijn en letterlijk gespiegeld worden".

Tegelbelasting
Ongeveer 17 procent van de Nederlanders heeft een voortuin die volstaat met planten. Bij een kwart van de mensen met een tuin is minstens driekwart van hun achtertuin beplant.
De keuze voor planten of juist tegels heeft niet alleen gevolgen voor het aanzien van de straat, maar bijvoorbeeld ook voor de hemelwaterafvoer. Waar tegels liggen, kan het water niet in de grond zakken. Dus wordt het riool extra belast en steeds vaker overbelast. Vandaar dat steeds meer gepleit wordt om een tegeltax in te voeren. Hoe meer tegels, hoe meer belasting!

Lees ook
* Tegeltax invoeren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.