Translate

maandag 18 juli 2016

Schaamt U zich voor geluiden op toilet?

Het is prachtig zonnig weer. Dus tijd voor een kampeervakantie. Ruim 3,3 miljoen Nederlanders gaan jaarlijks op zo'n vakantie. Op de camping is het gebruik van een openbaar toilet vaak even wennen. Bijna 40 procent van de Nederlandse kampeerders schaamt zich vooral voor geluiden die hij of zij maakt op het campingtoilet. Dit blijkt uit onderzoek van Edet onder 316 kampeerders. Met een toiletrol over de camping lopen is echter geen enkel probleem.Vertrouwd beeld
Het is een vertrouwd beeld: met een toiletrol onder de arm onderweg naar het toiletgebouw. Nu 97 procent van de kampeerders dit geen probleem vindt, is het duidelijk geen taboe meer. Hoewel op veel campingtoiletten tegenwoordig toiletpapier aanwezig is, hebben kampeerders het graag voor de zekerheid bij zich.

Ongemak op het openbaar toilet
Eenmaal in het toiletgebouw ervaren kampeerders wel schaamte. Met name jonge kampeerders hebben hier last van. Ze schamen zich het meest voor de geluiden die zij maken. Ook vinden mensen het gênant om geur achter te laten. Een op tien kampeerders is bang om gezien te worden met een stukje achtergebleven toiletpapier.

Toiletpapier mee
Maar liefst 80 procent van de kampeerders neemt eigen toiletpapier mee. Bijna een kwart van de kampeerders neemt zowel droog als vochtig toiletpapier mee naar de camping. Anderen gebruiken thuis wel vochtig toiletpapier, maar op de camping niet. De meest genoemde reden hiervoor is dat zij het lastig vinden om het mee te nemen naar het toiletgebouw. Ondanks het geaccepteerde beeld van de wc-rol onder de arm is een pakje vochtig toiletpapier in de hand dus nog een brug te ver.

Schoner dan vroeger
Volgens iets meer dan de helft van de kampeerders zijn de campingtoiletten schoner dan vroeger. Dat het toilet schoon moet zijn, staat buiten kijf. Ook moet er gelegenheid zijn de handen hygiënisch te wassen en te drogen, geven de kampeerders aan. Een frisse geur en droge vloer worden als minder belangrijk ervaren.

Bron: Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.