Translate

zaterdag 9 juli 2016

Tips tegen mieren

Het is nu mooier en droger weer dan voorheen. Dus komen de mieren weer in grotere getale tevoorschijn. Mieren zijn over het algemeen hartstikke nuttige diertjes, maar toch heb je ze liever niet in je huis. Met de volgende tips heb je nooit meer last van mieren. Aldus Laudine in LibelleDaily.


Zes tips: 

Tip 1: Koffiedik.
Strooi op het mierenpad of bij de uitgang wat koffiedik (gewoon uit het filter) en na een/twee dagen zijn de mieren weg. Hierna kun je de rest gewoon opvegen.

Tip 2: Glassex.
Je kunt de ingang of het mierenpad een paar keer goed inspuiten met glassex en de mieren zullen streeploos verdwijnen.

Tip 3: Planten
Wil je het iets diervriendelijker aanpakken? Plaats goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkruid of bieslook op de plaats waar de mieren voor overlast zorgen en de mieren maken liever een omweg. Ze hebben namelijk een hekel aan de geur van deze planten.

Tip 4: Plakjes komkommer of citroenschillen.
Leg die neer op de plek waar de mieren zitten en ook nu zullen ze een omweg kiezen.

Tip 5: Koper.
Mieren lopen niet over koper heen. Span een koperdraadje of leg koperen euromuntjes bij de ingang waar de mieren je huis binnentreden.

Tip 6: Stoepkrijt.
Mieren volgen een speciaal geurspoor en het stoepkrijt zorgt ervoor dat het geurspoor onderbroken wordt, waardoor ze in de war raken. Dat is dus echt handig, want een stoepkrijtje heb je misschien nog wel liggen en is anders zo gekocht.

Bron: Laudine Schuurman in LibelleDaily

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.