Translate

zondag 31 juli 2016

Vijf dingen die restaurants stiekem doen zodat je meer geld uitgeeft

Vaak ben je na een restaurantbezoek meer geld kwijt, dan je eigenlijk in gedachten had. Restauranteigenaars passen dan ook een aantal trucjes toe die ervoor zorgen dat je er zoveel mogelijk geld spendeert. Wij verklappen er alvast vijf, waar je in de toekomst nooit meer intrapt.1. Foto's op de menukaart
Restaurants weten dat als ze foto's van het eten op de menukaart zetten, mensen het sneller zullen bestellen. Een foto blijft dan ook veel langer hangen dan de mooie praatjes van een ober. Het lijkt ook objectiever, hoewel wat er uiteindelijk op je bord belandt, vaak in het niets lijkt op het eten op de foto's.

2. De goedkoopste gerechten eerst opsommen
De volgorde waarop het zaalpersoneel suggesties opsomt, speelt ook een belangrijke rol. Er zijn namelijk heel weinig mensen die de eerstgenoemde gerechten of dranken onthouden, en dus worden de laatste gerechten veel vaker besteld. Toevallig dat dat meestal de duurste zijn.

3. Eén overdreven duur gerecht op de kaart
Vaak staat er minstens één verschrikkelijk duur gerecht of wijnsoort op de menukaart. Veel mensen willen niet het aller-goedkoopste bestellen, maar ook niet het duurste, dus kiezen ze voor het tweede duurste. Dat blijkt vaak bijna even prijzig te zijn, alleen lijkt het minder duur in verhouding met die ene idioot dure optie op de kaart.

4. Twee verschillende formaten van een gerecht
Soms kun je op restaurant kiezen tussen pakweg een kleine portie spaghetti en een grote. De grote is duurder dan nodig, de kleine meestal iets goedkoper. Omdat niemand te weinig gegeten wilt hebben op restaurant, worden veelal de grote porties besteld, waardoor je dus eigenlijk extra betaalt.

5. Inspelen op nostalgie
Een warm stukje appeltaart van oma gaat er bij de meeste mensen wel in, en dat hebben ook restaurants begrepen. Ook al gaat het helemaal niet om een traditioneel familierecept, staat het toch vaak op de kaart. Sorry oma!

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.