Translate

donderdag 7 juli 2016

Wiens kus ontvangt u het liefst?

Het was me glad ontgaan, maar gisteren was het Wereld Kusdag. Een mooi moment om even stil te staan bij ons kusgedrag. Welke zoen kunt u het meest waarderen en wie mag deze geven? De Telegraaf berichtte erover.


Drie soorten kussen
Bijna iedereen kan het zich nog wel herinneren; die eerste echte kus. Waar het was en met wie, staat in ieders geheugen gegrift. Naast de romantische kus, kennen we de zakelijke kus met een zakenpartner en de vriendschappelijke kus met een buurman of schoonouder.

Afknappers
Speciaal voor Wereld Kusdag heeft Parship onderzoek gedaan naar de grootste afknappers van zoenen, de meest sexy nationaliteit om mee te zoenen en de meest vervelende personen om op de wang te zoenen.

Top 10
Uit het onderzoek blijkt dat 93 procent van de single Nederlanders afknappers ervaart bij het zoenen. Als de potentiële partner niet goed kan zoenen, is dit voor 63 procent zelfs zo’n grote afknapper dat de date wordt afgeschreven.

Een vieze adem                      79%
Een lelijk gebit                       48%
Te veel speeksel                     22%
Piercing in of rond de mond  22%
Te hardhandig                        19%
Onsmakelijke geluiden          15%
Te snel of te langzaam            9%
Kapotte of schrale lippen        9%
Een baard of snor                    7%
Zoenen met open ogen            4%

Een saillant detail is dat mannen over het algemeen minder moeilijk zijn als het over zoenen gaat: 12 procent van de mannen zegt nooit afknappers te ervaren tegenover 3 procent van de vrouwen.

Kussen in het openbaar
Het merendeel van de single Nederlanders (83%) vindt het niet ongepast als mensen in het openbaar met elkaar zoenen. Met het mooie weer voor de deur komen die zomerkriebels weer boven en trekken veel verliefde koppels erop uit. Dan is het best fijn om te weten dat het overgrote deel van het land zich niet aan zoenende stelletjes stoort.

Minst graag kussen: collega of zakenrelatie
Nederlanders zoenen het liefst met Nederlanders, Italianen of Fransen aangezien de respondenten deze nationaliteiten het vaakst noemden als meest sexy om mee te zoenen. Maar naast zoenen met een date of geliefde, komt het natuurlijk voor dat er bij een begroeting of felicitatie één of drie zoenen op de wang gegeven worden. Wie vinden single Nederlanders het minst prettig om te zoenen?
Collega of zakenrelatie           29%
Buren                                      20%
Andere nationaliteit                15%
Schoonouders                           6%
Vrienden                                   2%
Ouders                                      2%

Bron: De Telegraaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.