Translate

dinsdag 27 september 2016

Brussel: penismuur moet weg, penetratiemuur mag blijven

Wereldnieuws! De schepenen van Openbare Netheid en Openbare Reinheid in Brussel tonen hun daadkracht. Wat er precies aan de hand is? Het schepencollege van Sint-Gillis heeft beslist: de grote muurschildering met penis aan de Bareel van Sint-Gillis wordt binnen drie weken verwijderd. Het is te choquerend. Ondertussen koos de evenknie in Brussel-Stad om niets te doen aan de muurschildering op de Visverkopersstraat, waar een expliciete penetratie op te zien is.


“Het is een street art-kunstwerk, dus het is sowieso vergankelijk.” Zo verantwoordt Carlo Luyckx (PS), schepen van Openbare Netheid in Sint-Gillis, de beslissing van het college. “Daarom was het makkelijk om de stap te zetten: we gaan de penis op de muur aan de Parklaan laten weghalen.”

Verwijdering
De gemeente huurt een onafhankelijke gespecialiseerde firma in voor de verwijdering. Die zal over 2 à 3 weken klaar zijn. Daarna hoeft de muur niet kaal te blijven: “We gaan in samenspraak met de buurtbewoners aan een professionele Brusselse straatkunstenaar vragen om een andere muurschildering te maken. Die wordt dan permanent en die gaan we onderhouden.”


Geen actie
Ook in het college van de Stad Brussel viel het verdict: daar mag op de Visverkopersstraat de muurschildering van een expliciete penetratie  wél blijven. “We hebben met het college beslist om geen actie te ondernemen,” zegt Brussels schepen van Openbare Reinheid Karine Lalieux (PS). “De eigenaar van het pand op de Visverkopersstraat 13 mag zelf beslissen over het lot van de tekening.”

Bron: Bruzz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.