Translate

donderdag 1 september 2016

Ook volwassenen hebben hoofdluis

Mocht u denken, dat hoofdluis alleen voorkomt bij kinderen op de basisschool, dan hebt u het mis. Ook middelbare scholieren en volwassenen hebben last van deze vervelende beestjes! Dat concludeert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een groot onderzoek.


Van alle basisscholieren, gaf 28 procent aan dat ze hoofdluis hadden. Deze leeftijdscategorie scoort daarmee het hoogste. Van de middelbare scholieren was 19 procent besmet geraakt met de luizen en bij kinderen onder de vier jaar ging het om 17 procent. Volwassenen meldden met 11 procent het minst vaak hoofdluis.

Meisjes
Opvallend is dat driekwart van de hoofdluismeldingen van meisjes afkomt. "Mogelijk komt dat doordat meisjes meestal langer haar hebben dan jongens'', aldus het RIVM. Aan het onderzoek deden in totaal 2.000 mensen mee. Gemiddeld meldde bijna twee op de tien deelnemers een luisbesmetting.

Besmettelijk
Hoofdluis is heel besmettelijk, maar kinderen worden er niet ziek van. De beestjes lopen van hoofd naar hoofd. Omdat kinderen op basisscholen vaak dicht op elkaar zitten, kan hoofdluis daar welig tieren. De meeste mensen bestrijden de beestjes door het haar uit te kammen in combinatie met het gebruik van een antihoofdluismiddel.

Bron: Kassa

Link
RIVM: hoofdluisvideo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.