Translate

zaterdag 24 september 2016

Vlaamse brengt schoen uit met afneembare hak

Schoenen met hakken aan vandaag of niet? Voor veel vrouwen een dagelijks dilemma, dat de Vlaamse Charlotte Nyssen oplost met haar geniale uitvinding: een schoen met afneembare hak. Zo kan je de kinderen comfortabel naar school brengen zonder, om ze daarna vast te klikken voor die ene belangrijke meeting. "Deze schoen is echt een noodzaak voor vrouwen", vertelt Charlotte daarover aan Het Nieuwsblad.


Charlotte Nyssen werkte voorheen als psychotherapeute bij Childfocus, een job waar veel heen en weer geloop bij kwam kijken. Van bezoekjes bij ouders van vermiste kinderen thuis, naar de rechtbank en dan 's avonds zelf naar de schoolpoort én nog naar een concert: een parcours waar je als hakkenliefhebber meerdere paren schoenen voor moet meezeulen, als je niet met geradbraakte voeten wil thuiskomen 's avonds.

Traditioneel
In het buitenland bestaat het idee al hier en daar, maar vaak met zware, onelegante schoenen, aldus Charlotte. Zelf schoot ze 2,5 jaar geleden in actie, maakte een ontwerp en sleepte zelfs een prijs in de wacht voor beginnende ondernemers. Al liep het niet altijd van een leien dakje. "De schoenenwereld is heel traditioneel, het is heel moeilijk om iets totaal nieuws te ontwikkelen en gemaakt te krijgen."
Toch zijn er vandaag al verschillende prototypes klaar, en vanaf volgend jaar zal de schoen ook effectief in de winkel liggen. De Charlz, zoals hij gedoopt werd, heeft een hak van 8 centimeter, die je er door een draaibeweging af kan halen en in je handtas stoppen. Op lange termijn wil Charlotte ook ontwerpen maken met verschillende hakken van 4, 6 of 8 centimeter en meer, en laarzen uitbrengen met hetzelfde systeem.

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.