Translate

woensdag 21 september 2016

Wat is het vuilste voorwerp in uw keuken?

Dacht u dat het toilet vies was? Dan hebt u uw keukensponsje nog niet van dichtbij bekeken. En wie wil nu het bestek en de borden waar je dagelijks van eet afwassen met een sponsje dat meer 200.000 keer viezer is dan een wc-bril?


Sponsjes
Vieze keukensponsjes - trouwens ook vaatdoeken - zorgen dan ook meer dan eens voor een voedselvergiftiging. Niet verwonderlijk, na de afwas laten we ze dagenlang op het aanrecht liggen zonder ze echt proper te maken, een gezellig huisje voor bacteriën dus. En omdat het er best proper uitziet langs de buitenkant, gaan die bacteriën gezellig door met kweken, terwijl wij het sponsje dag in dag uit gebruiken om onze vaat mee af te wassen. Zo komen die bacteriën ook op je 'schone' borden en het aanrecht waar je je eten op bereidt terecht. En dan is de kans op een voedselvergiftiging niet meer zo verwonderlijk.

In de magnetron!
Hoe maak je het dan wel proper? Simpel: stop het even in de magnetron. Eén à twee minuten op de hoogste stand (zorg wel dat de spons zeker nat is, anders kan ze in brand vliegen) zorgt ervoor dat de spons helemaal uitdroogt en zal zo ook 99 procent van de bacteriën doden. Weg vuile beestjes en vieze geurtjes. Doe dit iedere dag, en dan is je sponsje bij iedere afwasbeurt zo proper mogelijk!

Bron: Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.