Translate

zaterdag 1 oktober 2016

De Bijbel gekozen tot het belangrijkste boek

De Nieuwe Bijbelvertaling is gekozen tot het belangrijkste boek van Nederland. Het boek kreeg de meeste stemmen bij de Verkiezing van het Belangrijkste Boek, die de afgelopen vijf maanden werd gehouden. Het Achterhuis, het dagboek van Anne Frank, staat op de tweede plek. In de ban van de ring van de Engelse schrijver Tolkien belandde op de derde plaats.
Sinds 22 april kon iedereen via belangrijksteboek.nl zijn stem uitbrengen op het boek dat hem het meest heeft geraakt. Het kon gaan om een boek dat een cruciale rol speelde in iemands leven, dat indrukwekkend werd gevonden of dat het wereldbeeld van lezers heeft doen veranderen. In totaal werden bijna 75.000 stemmen uitgebracht.

Varianten
Het winnende boek, De Nieuwe Bijbelvertaling, is een uitgave van de Bijbel in hedendaags Nederlands uit 2004. Ook varianten, zoals De Statenbijbel en Bijbel in gewone taal, kregen veel stemmen en maken deel uit van de top 20. De interpretatie van de betekenissen van de Koran van Aboe Ismail staat op de vijfde plek.

Top 20
Het jeugdboek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman bereikte de vierde plaats. Ook andere kinderboeken staan in de top 20, waaronder De brief voor de koning en Jip en Janneke. De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch staat op plek zes. De volledige ranglijst is te vinden op:  https://www.belangrijksteboek.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.