Translate

zaterdag 19 november 2016

Kampen en Haarlemmermeer tellen schoonste winkelgebieden 2016

Kampen en Haarlemmermeer zijn uitgeroepen tot de gemeenten met de schoonste winkelgebieden in Nederland. 


Voor deze verkiezing zijn bezoekers van 559 winkelgebieden in 63 gemeenten onderzocht.

Kampen
In de categorie ‘Middelgrote gemeenten’ is Kampen de winnaar. Veenendaal volgt op de tweede en Almelo op de derde plaats. Kampen dankt de overwinning aan weinig zwerfafval, een goede verlichting en zeer schone afvalbakken.

Haarlemmermeer
Haarlemmermeer wint de eerste prijs in de categorie ‘Grote gemeenten’, met Apeldoorn op de tweede en Zwolle op de derde plaats. De winkelgebieden in Haarlemmermeer scoren buitengewoon goed op voldoende afvalbakken, de kwaliteit van de bestrating, de groenvoorziening en een brede diversiteit van het winkelaanbod.

Zeeuws-Vlaanderen?
De verkiezing van de ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016’ is georganiseerd door Stichting Nederland Schoon. Opvallend is, dat geen enkele gemeente in Zeeuws-Vlaanderen is onderzocht. De Stichting hebben we hierover om opheldering gevraagd. Ze hebben ons hierover het volgende geantwoord: 'In Zeeuws Vlaanderen hebben de gemeenten Terneuzen, Hulst, Breskens, Sluis en Cadzand zichzelf niet aangemeld, dus doen ze ook niet mee. De gemeente, de ondernemers van een winkelgebied of de (vastgoed) eigenaar van een winkelgebied, kan jaarlijks winkelgebieden aanmelden voor ons onderzoek. Hiervoor wordt een klein bedrag in rekening gebracht, namelijk de kostprijs van €500 per winkelgebied voor het onderzoek en de rapportage.'
Winkelgebieden
Eerder werden al de afzonderlijke schoonste winkelgebieden bekend gemaakt. De Eindhovense Limburglaan mag zich een jaar lang het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2016’ noemen. Winkelcentrum Brandevoort (Helmond) en De Leim (Maastricht) eindigen op de tweede en derde plaats.

De ranglijsten
* De gemeenten met de schoonste winkelgebieden
* De schoonste winkelgebieden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.