Translate

vrijdag 23 december 2016

Minister Van der Steur en premier Rutte bovenaan Sorrylijst van 2016

Het is weer tijd voor de bekende lijstjes. Er is er één, waarvan ik totnutoe niet gehoord had. Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) staat met zijn excuses aan MH17-anatoom George Maat bovenaan deze Sorrylijst van 2016.


De minister ging in januari door het stof voor zijn handelen in het conflict met de forensisch expert, dat was ontstaan na een lezing van Maat waarbij geanonimiseerde beelden van MH17-slachtoffers werden getoond. De excuses van de minister kwamen pas na negen maanden en leidden tot een zwaar debat in de Tweede Kamer.

Top vijf
De top van excuses van 2016 wordt verder gevormd door premier Mark Rutte op plaats twee (voor het niet waarmaken van zijn verkiezingsbeloftes) en de politie op plaats drie (voor de onterechte aanhouding van rapper Typhoon). Daarna volgen op plaats vier staatssecretaris Eric Wiebes (Financiën) en op plaats vijf  3FM-dj Giel Beelen.

Reputatie
De Sorrylijst wordt jaarlijks samengesteld door adviesbureau de Reputatiegroep op basis van spijtbetuigingen die breed zijn uitgemeten in de media.

* De volledige Top-tien-sorrylijst met de reden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.