Translate

dinsdag 6 december 2016

Zet hier uw fiets niet neer!

Als u zuinig bent op uw fiets, dan zijn er plekken die u maar beter kunt vermijden. RTL Nieuws heeft een overzicht gepubliceerd van Nederlandse buurten waar de meeste fietsdiefstallen plaatsvinden.

 Het overzicht bestaat uit 122 buurten waar je redelijk veel risico loopt om je fiets te verliezen aan dieven. Deze wijken, ongeveer 1 procent van de 12.237 buurten in Nederland, zijn samen goed voor ongeveer 25 procent van het totale aantal fietsdiefstallen in Nederland.

Populairste plekken
De plekken die voor fietsdieven het populairst zijn, zijn de stadscentra en stations. Ondanks de grote hoeveelheid mensen die op deze plaatsen op elk moment van de dag aanwezig zijn, maken de grote hoeveelheden fietsen het een aantrekkelijke plek om op jacht te gaan naar fietsen.

Gevaarlijkste buurten
De twee gevaarlijkste buurten bevinden zich opmerkelijk genoeg niet in Amsterdam. De lijst wordt aangevoerd door de buurten City in Enschede en Stadscentrum in Nijmegen met respectievelijk 892 en 827 gemelde fietsdiefstallen in 2015. Als er wordt gekeken naar het aantal fietsen dat binnen een gehele gemeente wordt gestolen, dan steekt Amsterdam er wel weer met kop en schouders bovenuit.

Kritische noot
De in dit artikel genoemde cijfers zijn slechts een deel van de werkelijkheid. Het werkelijke aantal fietsdiefstallen ligt hoger. Volgens het CBS wordt namelijk maar in 30 procent van de gevallen aangifte gedaan van een gestolen fiets.

Bekijk (het bericht met) de kaart
* RTL Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.