Translate

maandag 2 januari 2017

Mijn en uw Facebook heeft een geheime inbox

Dankzij onderstaand bericht ontdekte ik in mijn inbox van Facebook een mail met een vraag van ruim drie jaar (!!) geleden. Ik heb de vraag alsnog beantwoord met uiteraard mijn excuses!


Dat komt allemaal, omdat dit sociale netwerk zelf berichten weg filtert van wie geen 'vriend' van je is.

Soort spamfilter
Het was al langer bekend dat de site in haar Messenger-chatdienst een 'geheime' inbox heeft voor berichten van mensen met wie je geen vrienden bent. Nu blijkt er nog een tweede geheime inbox te bestaan, met verzoeken die Facebook zelf wegfiltert. Zo bepaalt de site welke berichtverzoeken elke gebruiker wel en niet te zien krijgt. Het is te vergelijken met de spamfilter bij e-mailberichten: het gaat vaak om commerciële boodschappen of boodschappen van publieke pagina's, maar ook uitnodigingen voor feestjes en evenementen.

Tientallen
Dat betekent dat er bij veel mensen tientallen ongelezen en onbeantwoorde berichten zitten, die soms enkele jaren terug gaan.  Bij sommigen gaat het zelfs om meer dan honderd berichten. Net zoals bij een spamfilter bij e-maildiensten bestaat het risico dat ook legitieme berichten in de virtuele vuilnismand terechtgekomen zijn. Ik had er overigens maar twee: 1 legitiem bericht en 1 reclame.

Gefilterde berichten
Gelukkig is het niet zo moeilijk om de geheime berichten op te vissen. Via een laptop of desktop ga je naar 'alle berichten', daarna klikt u onderaan het venster op 'meer'. Dan verschijnt er een venster waarop u ongelezen, gefilterde en gearchiveerde berichten ziet. De 'verborgen berichten' zitten in de tweede vergaarbak: de gefilterde berichten.

Op de smartphone

Op je smartphone ga je naar de app Messenger. Daar klik je op de knop 'Instellingen'. Vandaar ga je naar 'Personen', om vervolgens op 'Berichtverzoeken' te klikken. Daarna krijg je een overzicht van de berichten die Facebook wegfilterde.

Bron: The Sun

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.