Translate

zaterdag 14 januari 2017

Stilletjes voor de markt beschikbaar

Hoe blijf je het best op de hoogte van je kansen op de arbeidsmarkt zonder je beschikbaarheid rond te bazuinen?


LinkedIn heeft er een 'geheim' knopje voor gemaakt. Het grootste professionele netwerk doet er zo alles aan om zo een hoofdrol in de banencarrousel te blijven spelen.

Open
Stel: je bent niet ontevreden met je huidige baan noch actief op zoek naar iets anders, maar staat niettemin open voor interessante aanbiedingen van andere werkgevers. Want wie weet wat voor mooie kansen er voor het oprapen liggen bij de buren? Dan wil je al die talentenjagers en personeelswervers die LinkedIn afstruinen op zoek naar iemand met jouw kwaliteiten natuurlijk laten weten dat je 'in de markt' bent. Maar wel zonder dat je huidige werkgever erachter komt, want een werknemer die openlijk hengelt naar een baan buiten de deur komt niet erg loyaal over en is dus geen kandidaat voor promotie.

Geheime sollicitatieknop
LinkedIn heeft sinds kort een oplossing voor dit dilemma: de geheime sollicitatieknop. Zonder tamtam heeft het grootste sociale netwerk voor werkenden die knop onlangs geïntroduceerd. Voor wie de vernieuwing heeft gemist: de sollicitatieknop is expres een beetje verborgen. Een extra aanmoediging voor mensen met een comfortabele baan om mee te doen. Voor personeelswervers is deze groep aantrekkelijk, maar moeilijk vindbaar. Wie in de menubalk zoekt onder 'Vacatures' en daarna klikt op 'Voorkeuren' kan de schuif openzetten en opgeven voor welke functies hij of zij interesse heeft en of dat voltijd-, deeltijd- of freelancebanen moeten zijn.

Kleine letters
Let wel op de kleine letters: 'We doen ons best uw huidige werkgever niet te laten zien dat u beschikbaar bent, maar we kunnen het niet garanderen'.

Bron: De Volkskrant, 10 januari 2017

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.