Translate

dinsdag 24 januari 2017

Vertederend filmpje

Op YouTube verschijnen met de regelmaat van de klok filmpjes, die een miljoenenpubliek trekken. Dat geldt ook voor het laatste filmpje over de vierjarige Claire Ryann.


Haar vader Dave Crosby begint met het zingen van “You’ve Got a Friend In Me” van de onverslijtbare Randy Newman en de vierjarige dochter valt prachtig in. Inderdaad vertederend.

Miljoenen
Claires muziekvideo waarmee alles een jaar geleden begon - ze zong daarin op driejarige leeftijd 'Part of Your World' uit Little Mermaid - vergaarde bijna 12 miljoen (!) views. Ook haar volgende single 'Gethsemane' was een gigantisch succes met 4,5 miljoen views. Na 'Gethsemane' in maart had ze in juni een hit met 'See the Light' uit Rapunzel (2,2 miljoen views). In oktober liet Claire and the Crosbys (zoals haar YouTubekanaal heet) een studioversie van 'You've Got a Friend In Me' uit Toy Story op de wereld los, goed voor bijna 600.000 views. Maar met de live versie van vorige week oogst het duo nu nóg meer succes: de teller staat al op 1,3 miljoen.

Business
Vergis u niet: dit is ook business voor haar ouders Dave en Ashley Crosby uit Seattle in de Amerikaanse staat Washington. De professioneel opgenomen songs zijn te verkrijgen via iTunes en Dave, zelf een behoorlijke muzikant, en Claire hebben elk hun eigen YouTube-kanaal dat ook nog eens verweven is met hun beider Instagram- en Facebook-accounts.

Frozen
In een interview met parents.com vertelt Dave dat zijn dochtertje al op erg jonge leeftijd leerde praten. Hij had ook snel door dat Claire toon kon houden. Het zal niemand verbazen dat háár liefde voor muziek begon met de Disneyklassieker Frozen. Haar ouders stimuleerden haar daarna met meer Disneymateriaal. "Toen ze plots voor een hele wachtzaal bij de autohersteller met veel gevoel voor drama 'Part of Your World' begon te zingen en iedereen zijn smartphone bovenhaalde om dat te filmen, kreeg ik het idee om zelf een video op YouTube te zetten", zegt Dave.

Bekijk
* You've Got a Friend In Me - LIVE Performance by 4-year-old Claire Ryann and Dad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.