Translate

maandag 13 februari 2017

BN'ers en hun lijk in Baantjer

Ik ben een fan van de boeken van Baantjer. Dus blij met het tachtigste boek met als titel De Cock en de moord op maat.


Het is leuke, lichte en aangenaam verpozende kost.

Vijf voormalige lijken
Baantjer was ook jarenlang op de TV. Tien jaar lang was het daarbij voor Bekende Nederlanders een groot plezier in deze politieserie te worden vermoord. Vanwege het tachtigste boek blikken vijf voormalige lijken voor Het Parool terug in hun rol. Met foto! Hieronder vertelt presentatrice, actrice en voormalig mode lrene van de Laar haar verhaal als lijk.

Lijk in De Cock en de moord op afstand (2004)
"Ik sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat ik een lijk mocht zijn. Dat mocht namelijk niet iedereen: het was een erebaantje waarvoor je gevraagd moest worden.
Mijn karakter bleek een escortdame en ik zou poedelnaakt worden vermoord. Dat vond ik nogal wat! Uiteindelijk mocht ik lingerie aanhouden.
Ik had wel eerder gastrolletjes gehad, maar de hardhandige aanrandingsscène, met een blote Erik van Muiswinkel, vond ik vrij heftig. Er lag toch een vreemde, naakte vent op me. Gelukkig was Erik heel lief. Tot hij me, in mijn buik, neerstak met een theatermes.
Een paar dagen later lag ik als opgevist lijk op de kade. Dat was koud: het was december en ik bibberde op de grond, omringd door takken en andere natte rommel. Toch was het een mooi shot. Ik weet nog dat ik de aflevering in mijn eentje keek en dacht: nou, ik zie er levenloos nog best aardig uit."

Lees de interviews met alle vijf voormalige lijken (via Topics)
* EreBaantjer

Lees ook
* De Cock en de moord op het bureau

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.