Translate

zondag 16 april 2017

Last van bonkmuziek?

Is het aankondigen van een feestje een vrijbrief om kabaal te maken? Dat is de prangende vraag, die Beatrijs in haar rubriek in het dagblad Trouw voorgelegd kreeg.


Hierna de complete vraag én haar antwoord aan Bonkmuziek.

De vraag
Wij wonen in een rijtjeshuis in een rustige buurt. Laatst belde onze buurjongen van 20 aan met de mededeling dat hij de komende vrijdagavond een feestje zou vieren. Er zou muziek zijn, maar niet te hard en het feest zou uiterlijk tot 1 uur duren. De bewuste avond probeerden we een film te kijken, maar we hadden vreselijk last van het gedreun van de muziek. Rond half 12, een uur later dan normaal, zijn we naar bed gegaan. Ondanks oordoppen en gesloten ramen konden we de slaap niet vatten. Pas om kwart voor 1 ging de muziek zachter. De volgende dag moesten we om 7 uur alweer op om met onze oudste naar het sportveld te gaan. Is het aankondigen van een feestje een vrijbrief om tot 1 uur in de nacht kabaal te maken?
Bonkmuziek

Het antwoord
Beste Bonkmuziek,
Af en toe moeten buren iets van elkaar slikken om de betrekkingen goed te houden. De buurjongen heeft zijn feestje netjes aangekondigd en zich zowaar aan de eindtijd gehouden. Ik begrijp dat het nog steeds niet meeviel voor u, maar een enkele keer dit soort overlast is echt te weinig om moeilijk over te doen. Er zijn honderdduizenden mensen in Nederland die boven op elkaar wonen in gehorige appartementen, in rottige wijken in grote steden en die om de haverklap verschrikkelijk veel last hebben van hun buren, vaak tot diep in de nacht. Prijs uzelf gelukkig met uw rijtjeshuis in een rustige buurt en een beleefde buurjongen.

Bron: Trouw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst. Anonieme berichten worden niet geplaatst. .