Translate

vrijdag 7 april 2017

Mannen hebben eerder last van rimpels dan vrouwen

Vrouwen gaan langer kreukvrij door het leven dan mannen, bij wie het verval al rond hun vijftigste duidelijk zichtbaar is. Dat blijkt uit Rotterdamse rimpel-onderzoek.


Het belangrijkste advies voor een rimpelloze huid: "Mijd de zon. De uv-stralen brengen schade toe aan de huid."

Steeds meer
Plooien, groeven, karakterlijntjes, rimpels: hoe je ze ook noemt, het worden er steeds meer. Niemand houdt een perzikhuidje, maar het zijn de mannen die hier het eerst last van krijgen, concludeert Merel Hamer, dermatoloog in opleiding bij het Erasmus MC. Zij analyseerde 3.800 foto’s van ouderen tussen de 51 en 98 jaar, die deelnamen aan een langlopend bevolkingsonderzoek in Rotterdam.

Slecht nieuws voor mannen...
"Ja, tussen de 51 en 75 jaar krijgen zij eerder én meer rimpels dan vrouwen. Hun gezicht is voor 4,5 procent bedekt met rimpels, dat van een vrouw voor 3,6 procent. Maar eenmaal de 75 gepasseerd, maken vrouwen een inhaalslag. Zij eindigen op hogere leeftijd met meer groeven in het gezicht."

Zon
Hamers belangrijkste advies om rimpels te voorkomen: "Mijd de zon. De uv-stralen brengen schade toe aan de huid." Zelf heeft ze een perzikhuidje: "Ik smeer elke ochtend mijn gezicht in met zonnebrandcrème, factor 30, ook in de winter. Dat voorkomt zonschade, en dus ook rimpels."

Pruimenhuidje
Pesoonlijk heb ik geen perzikhuidje, maar een pruimenhuidje. Vol rimpels. Gelukkig maar, dan kan ik de komende zomer heerlijk in de zon zitten, liggen en lopen. En ja hoor, ook met zonnebrandcreme op. Om verbranding te voorkomen.

Meer informatie:

*   Het volledige artikel in het AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.