Translate

zondag 9 april 2017

Uitvaarten worden steeds persoonlijker: een rouwhond, troostclown, een trekkoe en ecoleren

Vandaag wordt de allereerste Funeral Fair gehouden in Rotterdam. Daar wordt aan bezoekers getoond wat de mogelijkheden zijn op het gebied van afscheid en rouw. Inderdaad, een nogal droeve gebeurtenis op zo'n stralend zomerse dag.De uitvaartbranche ziet twee belangrijke trends bij de uitvaart van mensen; uitvaarten worden duurzamer en persoonlijker, zo blijkt uit een artikel in Nu.nl. Het plakje cake en een kopje koffie worden vaak vervangen door wijn, bier en bittergarnituur, prosecco of zelfs champagne.

Rouwhond, trekkoe en ecoleren
In het uitvoerige artikel worden tal van mogelijkheden genoemd, waarvan ik nog nooit had gehoord. Ik noem er hieronder een paar:
- Zo worden er vaker herinneringsavonden en lichtjesbijeenkomsten georganiseerd.
- Zo kan er bijvoorbeeld al gekozen worden voor een rouwhond, die nabestaanden troost moet bieden.
- Ook kunnen mensen hun kist naar de begraafplaats laten trekken door een koe.
- Of een clown inhuren die troost aan nabestaanden biedt.
- Een dode wordt bij een natuurbegrafenis in een afbreekbare kist of mand begraven in de natuur. Grafsteen, plantjes, lampjes en andere decoratie zijn hierbij niet toegestaan. Hierdoor is een graf vaak alleen terug te vinden op basis van gps-coördinaten.
- Uitvaartondernemingen houden zich ook bezig met een nieuwe duurzame methode van cremeren, namelijk het ecoleren. Bij die techniek wordt het lichaam van een overledene omgezet in een inactief biologisch poeder. "Op het moment dat je iemand cremeert ontstaan asresten. Ook ecoleren is een techniek om het lichaam om te zetten naar resten. Ecoleren werkt op elektriciteit waar crematie naar asresten op gas werkt."

Lees het gehele artikel
* Uitvaarten steeds persoonlijker: 'Geen koffie maar wijn en een rouwclown'

Lees ook
* Troostbol i.p.v. cake bij uitvaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.