Translate

dinsdag 25 april 2017

Zes tips om van je smartphoneverslaving af te komen

Steeds meer mensen zijn smartphoneverslaafd. We kunnen steeds meer met onze mobiele telefoon, we gebruiken hem steeds vaker en dat kost dus ook steeds meer tijd. Tien keer per uur op je mobieltje kijken is geen uitzondering.


Hoe zorg je dat je telefoon je leven niet beheerst? Radar geeft de volgende zes tips:

Tips
•Zet pushberichten uit. Pushberichten dagen je uit om een app te openen en dus je telefoon te ontgrendelen terwijl je in de meeste gevallen op dat moment helemaal niet op je telefoon aan het kijken was.

•Praat met je vrienden en familie. Als je bewust je telefoongebruik wil minderen is het handig om familie en vrienden hiervan op de hoogte te stellen. Tegenwoordig verwacht iedereen direct een reactie op een vraag.

•Verwijder sociale media! Veel tijd spenderen we aan het kijken op Twitter, Facebook en Instagram. Verwijder deze apps van je telefoon en je zal zien dat je ineens veel minder tijd kwijt bent aan je telefoon.

•Leg de telefoon weg als je gaat eten. Ook weer een stukje bewustzijn dat tijdens het avondeten je juist gezellig met familie kan praten over de dag. Ga je uit eten? Spreek af dat iedereen z'n telefoon weglegt. Wie het eerst z'n telefoon pakt betaalt het etentje.

•Geef je telefoon een werkdag! Werk je zelf van negen tot vijf? Waarom gebruik je je telefoon dan ook niet alleen tussen die uren? 's Ochtends en 's avonds is het dan lekker rustig. Dan begin je de dag voor relaxter.

•Verander het kleurenschema van je telefoon. Uit onderzoek is gebleken dat de kleur rood ons brein stimuleert tot een actie. Veel notificaties zijn rood en zetten je dus aan om iets meteen te doen. Je kan op een iPhone je telefoon instellen op een zwartwit kleurenschema. Dit scheelt overigens ook voor je batterij.

Lees:
* Het  volledige artikel  van Radar: 'Tips om van je smartphoneverslaving af te komen'
Lees ook
* Hebt u al last van Nomofobie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.