Translate

dinsdag 30 mei 2017

Dank Europese Unie!

Vanaf 1 juni a.s. - bij sommige providers vanaf 15 juni - zijn dankzij de Europese Unie (EU) de kosten van internetten, bellen en sms-sen in heel Europa hetzelfde. Dat was tot nu toe wel anders.


Voor bellen en internetten enz. buiten je eigen land moest je tot nu toe een aparte buitenlandbundel kopen. Of werd je onverwachts geconfronteerd met hoge extra kosten, als je lang had getelefoneerd of bv. je internet had gebruikt om je krantje te downloaden. Dat is dus binnenkort voorbij!

Stap voorwaarts
De Consumentenbond schreef het al in haar Gids van mei: "Het is goed om ons te realiseren dat Europa voor de rechten van consumenten een stap voorwaarts is". En wijst ook op de komende afschaffing van het zogenaamde geo-blocking, waardoor je overal je favoriete TV-programma of Netflix-serie kunt kijken. En op de onlineprivacy, die beter wordt beschermd door Europese wetgeving. En op het recht op compensatie bij afgelaste en vertraagde vluchten. En op de voorkoming via wetten van de introductie van bepaalde schadelijke chemicaliën. Inderdaad, "dat zijn goede zaken, die dankzij de Europese eenheid tot stand zijn gebracht."

Link
* Roaming Rekenhulp Consuwijzer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.