Translate

donderdag 8 juni 2017

Bezoek Paleis Soestdijk, nu het nog kan!

Ik moet het eerlijk bekennen: ik was nogal sceptisch over de rondleiding, die we zouden krijgen op Paleis Soestdijk in Baarn. Ik vreesde voor een te mierzoete verheerlijking van ons koninklijk huis.


Wat een opluchting, toen bleek, dat onze gids niet tot zo'n kritiekloze lichting behoorde, maar alles met naam en toenaam durfde te benoemen. De zaken werden niet mooier voorgesteld dan ze waren. En de humor ontbrak niet.

Onverbloemd en humorvol
Later bij mijn tweede rondleiding - door een andere gids - was het gelukkig weer van hetzelfde laken een pak. Onverbloemde, humorvolle informatie.
Ik moet u dus aanraden om dit jaar nog snel zo'n rondleiding mee te gaan maken. Want Paleis Soestdijk in z'n huidige vorm gaat verdwijnen.

Hotel en expositie
Paleis Soestdijk wordt straks een pand waar mensen op de eerste verdieping in een hotelkamer kunnen verblijven. Op de begane grond kunnen bedrijven en wetenschappelijke instituten laten zien welke baanbrekende producten of kennis zij beschikken op terreinen die uiteen lopen van duurzame energie tot aan computerspellen.

Horeca en huizen
Aan de andere kant van de Amsterdamsestraatweg komen onder meer in de Koninklijke Stallen onder de naam de Parade verschillende soorten horeca zoals een koffiebar, hotel en brasserie. In samenwerking met Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer wordt het park aangepast en opengesteld voor publiek. Op de plek waar de kazerne voor de marechaussee staat, komen ongeveer 65 huizen. De voltooiing van de plannen gaat tien tot vijftien jaar duren en vergen een investering van rond de honderd miljoen euro.

Bekijk ook
* Zo zag je Paleis Soestdijk nog nooit: exclusieve foto's van RTL-Z

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.