Translate

maandag 12 juni 2017

Verbod op wijdbeensigheid

Ja, ja, u leest het goed: er is een nieuw groot wereldprobleem gesignaleerd: manspreading. Madrid, de hoofdstad van Spanje, loopt voorop in de strijd ertegen. Er is zelfs een specaal verbodsbord voor gekomen.

In de metro mag je sinds kort geen voeten op de stoel plaatsen, geen luide muziek ten gehore brengen, niet roken en nu dus ook geen manspreading plegen.

Wijdbeensigheid
Voor alle duidelijkheid: manspreading betekent, dat een man wijdbeens op zijn - in dit geval trein - stoel zit en zo de anderen - meestal vrouwen - geen ruimte geeft. De Madrileense organisaties Vrouwen in de strijd en Gestreste Moeders hebben er actie tegen gevoerd en met succes.

Kritiek
Er is ook kritiek op de actie. Wijdbeensigheid is natuurlijk voor een man vanwege de noodzakelijke ruimte voor de genitaliën, zo is het weerwoord. En waarom wordt er geen actie ondernomen tegen she-bagging, waarbij de vrouw een tweede plaats bezet houdt door daarop haar onafscheidelijke tasje neer te zetten?

Wijdbeens
U begrijpt, dat het tijd wordt, dat deze discussie nu ook in Nederland diepgaand wordt gevoerd. En wordt meegenomen in de regeerakkoord voor het nog te vormen kabinet. Of dacht u tot voor kort - net als ik - bij wijdbeensigheid alleen als iets van meneer Wijdbeens, het prachtige typetje van André van Duin?

Bekijk
André van Duin - Wijdbeens report: Brandweer Vianen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.