Translate

dinsdag 11 juli 2017

Gratis Wifi: wachtwoorden op tientallen vliegvelden

Op de luchthaven nog even snel je Facebook of mail checken? Wifi is gratis, maar je moet vaak eerst allerlei gegevens prijsgeven - tenzij je al een wachtwoord hebt.


Wie op vliegvelden gebruik wil maken van internet op je telefoon, tablet of laptop heeft vaak moeite om gratis wifi-verbindingen te vinden. Vaak loop je tegen een betaalmuur aan of is de tijd beperkt dat je gratis online mag. Die beperking verschilt weer per vliegveld. Er zijn ook vliegvelden waarbij je eerst allerlei persoonlijke gegevens moet invullen voordat je verbinding moet maken. Soms beperkt zich dat tot een e-mailadres, soms willen ze echt álles van je weten. Moet je alleen een e-mailadres invullen? Verzin er dan eentje. Dat wordt vrijwel altijd geaccepteerd.

Wachtwoorden wifi-netwerken verzameld

Anil Polat is IT-veiligheidsingenieur en hij maakte in 2016 een kaart op Google Maps met wifi-netwerken en de bijbehorende wachtwoorden voor vliegvelden over de hele wereld. Handig voor de reiziger die niet z'n roaming aan wil zetten en daarmee dus een - soms torenhoge - rekening wil voorkomen. De lijst wordt constant door de community aangevuld en gecorrigeerd. Aangezien wachtwoorden constant veranderen is er dus geen 100% garantie dat een wachtwoord werkt.

Gebruik de app voor offline gebruik
De kaart is ook te downloaden als app voor iOS en Android zodat je offline kan zoeken naar gratis wifi. Elke keer als je de app opent wordt de map ververst als je reeds een internetverbinding hebt.

Bekijk de kaart op internet
* Wireless Passwords From Airports And Lounges Around The World

Bron: NPO-Radio 1

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.