Translate

zondag 9 juli 2017

Voltooid leven voor beroemd Haags restaurant Garoeda

Het beroemde Indonesische restaurant Garoeda in Den Haag moet per direct sluiten omdat de hygiëne in de keuken onder de maat is.


Het restaurant op een van de mooiste plekjes van Den Haag, aan de Kneuterdijk, was recent het gezellige en smakelijk decor van het verzoeningsdiner van Alexander Pechtold (D66) en Gert-Jan Segers (Christen-Unie) met hun secondanten.

Bruuskeren
Pechtold had samenwerking met de ChristenUnie enkele weken geleden nog „onwenselijk” genoemd en daarmee - samen met nog andere eisen - Segers gebruuskeerd. Na het afvallen van andere partijen is de ChristenUnie echter nu nog de enige partij die het zogenoemde motorblok van VVD, CDA en D66 aan een meerderheid kan helpen.
Beide partijen verschillen o.a. met elkaar van mening over de initiatiefwet van D66 over de mogelijkheid om na 75-jaar hulp bij zelfmoord te kunnen krijgen als je vindt, dat je leven 'voltooid' is. Een stervenshulpbegeleider bepaalt daarbij uiteindelijk of dat het geval is.

Voltooid
Of Pechtold en Segers na de verzoeningsmaaltijd last hebben gehad van de rijsttafel is niet naar buiten gekomen. Voor de controleurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) - de stervenshulpbegeleider - is de hygiënekwaliteit van met name de gele rijst echter zo slecht dat tot onmiddellijke sluiting is besloten. Daarmee lijkt het leven van dit restaurant in ieder geval voltooid. Het eerste succes voor D66...


Notabene: Inmiddels is Garoeda weer geopend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.