Translate

dinsdag 4 juli 2017

Yassir uit Amersfoort Nederlands kampioen knikkeren

De 12 jarige Yassir Oualkadi uit Amersfoort heeft zaterdag in DierenPark Amersfoort het NK Knikkeren gewonnen.


Hij mag zich daarmee Nederlands kampioen noemen.

Ruim 600 deelnemers
Het NK Knikkeren 2017 in DierenPark Amersfoort was een groot succes. Met maanden van voorbereiding en verscheidene voorronden door het gehele land was het zaterdag eindelijk zo ver. Ruim zeshonderd enthousiaste kinderen meldden zich bij DierenPark Amersfoort om mee te doen met het oer-Hollandse spel knikkeren.

Na de feestelijke opening werd er om 11.00 uur gestart met de laatste voorronde. In een spannende strijd wisten driehonderd kinderen een laatste plek in de grote finale te bemachtigen. Als de reeds geplaatste kinderen zich hebben gemeld, gaat de grote finale om 14.00 uur van start.

Vier beste
Na de eerste selectieronde blijven de beste 128 kinderen over. Vervolgens wordt er gespeeld met een knock-out systeem, waardoor de ene na de andere tegenstander weggespeeld wordt. Na zes spannende ronden blijven de beste vier over; Yassir Oualkadi (12), Lars Reulen (11), Burak Akdag (9) en Fiene Zwaan (8). Zij streden in een speciaal ontworpen Finale Arena om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen Knikkeren 2017.

Tien kilo knikkers
Uiteindelijk was het de 12-jarige Yassir Oualkadi die met deze mooie titel naar huis ging. Het kampioenschap was spannend tot het allerlaatste moment. Yassir en Lars waren erg aan elkaar gewaagd. Lars had de winnende tiende knikker op zijn vingers, maar ging op een haar na langs het knikkerpotje. Vervolgens tikten de laatste secondes weg en sleepte Yassir met de meeste
knikkers de overwinning in de wacht. Yassir ontving door zijn winst een grote beker, een jaar lang Kidsweek en daarnaast tien kilo knikkers.

Bron: Stad Amersfoort

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.