Translate

zaterdag 16 september 2017

Zeeuws-Vlaanderen: SUV'ste regio van het land

Zeeuwse kopers van gebruikte auto's hebben opvallend vaak een voorkeur voor een SUV. De omgeving van Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen is zelfs landelijk koploper.


In de eerste maanden van dit jaar verkochten Zeeuwse autobedrijven in totaal 18.491 gebruikte wagens. Daaronder waren 1.524 'sports utility vehicles' (SUV's), een kruising tussen een luxe personenauto en een terreinwagen.

SUV-ste regio
Dat is, vergeleken met de rest van het land, al een behoorlijk aandeel (8,2 procent). In Zeeuws-Vlaanderen is dat nóg wat hoger (9,4 procent) en specifiek in de omgeving van Oostburg het hoogst (10,3 procent). Een op de tien occasions is er dus van dat type. Het westen van Zeeuws-Vlaanderen is daarmee de SUV'ste regio van het land.

Hoe westelijker en hoe zuidelijker
Dat blijkt uit cijfers die VWE Automotive deze week heeft gepubliceerd over de resultaten van dit jaar, tot deze maand. De zakelijk dienstverlener voor de autobranche constateert grote verschillen in de favoriete occasion per regio. Voor SUV's geldt als vuistregel: hoe westelijker en hoe zuidelijker, hoe groter de belangstelling.

Bron: AD

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.