Translate

donderdag 19 oktober 2017

Grappen over Nederlanders en Belgen

In de trein
 Op een morgen gaan twee Hollanders en twee Belgen met de trein naar hun werk. De twee Hollanders kopen twee kaartjes. De twee Belgen kopen samen één kaartje.

 "Nu ben ik toch wel eens benieuwd hoe ze dat gaan flikken", zeggen die Hollanders.
Op de trein: net voor de conducteur komt, gaan de twee Belgen samen op het toilet zitten. Na eerst bij de Hollanders de kaartjes te hebben geknipt, loopt de conducteur naar het toilet en zegt: "Kaartje, alstublieft!" De Belgen steken het kaartje onder de deur en de conducteur knipt het.
De volgende morgen kopen de Hollanders 1 kaartje en de Belgen geen kaartje.
Weer zijn de Hollanders benieuwd. Net voor de condcuteur komt, gaan de 2 Hollanders op 1 toilet zitten. De Belgen kloppen op de deur en zeggen: "Kaartje, alstublieft!" De Hollanders schuiven het kaartje onder de deur, de Belgen pakken het en kruipen samen in een ander toilet tot de conducteur komt.

Soep
Een Nederlandse vader zegt tegen zijn vrouw: 'Marie, giet eens een liter water bij de soep, we krijgen bezoek!'

Telegram
Een Hollander gaat een postkantoor binnen. Hij wil een telegram opgeven. 'De naam is toch gratis, hé,' vraagt hij. 'Inderdaad, meneer,' antwoordt de loketbediende. 'Mooi zo,' zegt hij, 'Dan wil ik enkel m'n naam op het telegram zetten. Ik heet Ben Gisteravondgoedaangekomen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.