Translate

vrijdag 24 november 2017

Koop vandaag maar beter niets!

Black Friday - dat is vandaag - heeft een aantal jaren geleden zijn intrede gedaan in Nederland. Alhoewel deze feestelijke koopjesdag een Amerikaanse traditie is, zijn er tegenwoordig ook een aantal Nederlandse retailers die op deze koopgekte inspelen.


Het beste is echter om vandaag niets te kopen. Dan hoeft u zich later ook niet bekocht te voelen, als u hetzelfde product voor dezelfde of een nog lagere prijs ziet aangeboden! De Volkskrant schreef er over; we laten hierna enkele citaten volgen.

60% gelijk of zelfs goedkoper
Volgens een steekproef van de Britse consumentenbond Which? is 60 procent van de producten die Britse (web)winkels als aanbieding aanprijzen in de rest van het jaar voor dezelfde en soms zelfs voor een lagere prijs te koop. Een enkele winkel erkent dat hij de prijzen na Black Friday nog verder verlaagt.

Sjoemelen
Which? hield een jaar lang de prijzen bij van 35 gewilde elektronicaproducten, keukenapparaten en verzorgingsmiddelen die vorig jaar op Black Friday met korting werden aangeboden. Sommige artikelen werden nog geen drie weken later voor tientjes minder verkocht. Ook sjoemelden winkels met de oorspronkelijke prijs. Een espressoapparaat dat op Black Friday werd afgeprijsd van 821 euro naar 392 euro had bij dezelfde winkelier lange tijd een adviesprijs van 651 euro.
'Dat is ook bij ons een bekend verschijnsel', zegt een woordvoerder van de Consumentenbond. 'Winkeliers gaan soms heel creatief om met de adviesprijs.'

Echt koopje?
Dankzij internet kan de consument vandaag de dag veel beter nagaan of een koopje ook echt een koopje is, zegt de Consumentenbond. Een website als Tweakers laat bijvoorbeeld het prijsverloop van elektronische producten over een heel jaar zien.

Lees meer
* Het volledige artikel in De Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.