Translate

zondag 24 december 2017

Drinkt U als een Belg of als een andere nationaliteit?

RTL-Nieuws heeft onder de - wat insinuerende - kop Drinkt u als een Belg? een test gemaakt, waaruit u kunt opmaken op welke dranknationaliteit u lijkt.


De tool maakt gebruik van gegevens van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Zij hebben voor 2016 een schatting gemaakt van het alcoholgebruik per land. Deze schatting is gebaseerd op de verkoop van alcohol en de hoeveelheid zelfgestookte alcohol.

Zuipschuiten
Uit deze gegevens blijkt dat Litouwers de zuipschuiten zijn van de wereld. Zij drinken ruim 18 liter pure alcohol per jaar. Als je dit omrekent naar flesjes bier, betekent dit dat iedere Litouwer ouder dan vijftien jaar iedere week 21 flesjes zou moeten drinken.
In het Midden-Oosten wordt, zoals te verwachten, het minst gedronken. Maar ook deze landen zijn niet geheel alcoholvrij. Volgens de WHO wordt er in Iran per persoon nog 1 liter pure alcohol per jaar gedronken. Dit staat gelijk aan ruim een flesje bier per week.

Persoonlijk
Mijn drinkgedrag - niets dus - lijkt het meeste op dat van de gemiddelde inwoner van Libië en Mauritanië, zo bleek uit de test.

Bereken
* Drink jij als een Belg? Bereken jouw dranknationaliteit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.