Translate

zaterdag 16 december 2017

Misleidende producten van supermarkten, zoals Jumbo, Aldi en AH

Het Jumbo Goudeerlijk boerenmaisbrood is gekozen tot het 'Gouden Windei', het meest misleidende product van 2017. Dat meldde voedselwaakhond Foodwatch vrijdag.

Het zelfbenoemde ‘goudeerlijke’ maisbrood is door Jumbo gebakken zónder maismeel.

Geen mais
Van de 15.000 mensen die aan de publieksverkiezing hebben meegedaan, stemde 31 procent voor dit brood van Jumbo. Volgens Foodwatch heeft het brood alleen wat maisstukjes ter decoratie. Het maisachtig geel kleurtje komt door de toevoeging van de specerij kurkuma.

Geen kalfslever
Tweede in de windei-verkiezing (21 procent van de stemmen) is de kalfsleverworst van Aldi geworden. Er zit geen kalfslever in!

Schenkstroop
Unilever staat met zijn Conimex Ketjap manis gold op de derde plek. Volgens de consumentenorganisatie is dit "gewoon schenkstroop met ketjapsmaak."

Aanpassingen
Ook fabrikant Innocent met het drankje 'Superjuice Framboos & kers' en ‘Muesli vezelrijk’ van Albert Heijn kregen veel stemmen. Inmiddels hebben veel fabrikanten laten weten dat de producten aangepast zijn of nog worden aangepast.

Strengere regels nodig
Het is de achtste keer dat het Gouden Windei is toegekend. Foodwatch hoopt ermee te bereiken dat de overheid strengere regels maakt voor bedrijven die voedsel maken en verkopen. Dat is blijkbaar hard nodig, want de supermarkten blijven hun klanten misleiden.

Bron: Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.