Translate

zondag 3 december 2017

Poepende Puigdemont populair voor kerststal

Carles Puigdemont mag dan voorlopig in België blijven, hij zal toch in menig Spaans huishouden te zien zijn deze Kerst. In de kerststal, met zijn broek naar beneden en een dikke drol onder zijn blote billen.Puigdemont is de populairste caganer dit jaar, het kakkertje dat in Catalonië al eeuwenlang niet weg te denken valt uit de kerststal. Traditioneel gaat het om een Catalaanse boer, compleet met rode baret, die zijn behoefte doet op respectabele afstand van de kribbe. Kinderen worden aangemoedigd het verstopte figuurtje op te sporen.

Beroemdheden 
De afgelopen eeuw werd het steeds populairder om beroemdheden letterlijk te kakken te zetten. Vorig jaar was Donald Trump het meest gevraagde beeldje, ook Obama, Fidel Castro en paus Franciscus gingen al met de billen bloot.


Het geldt als een eer om als caganer te worden afgebeeld, omdat alleen de grootste beroemdheden worden gekozen. Bovendien vormen de uitwerpselen de mest voor de rijke oogst van volgend jaar.

Catalaanse crisis
De Catalaanse crisis leidde dit jaar tot een hausse aan plaatselijke caganers. Naast Puigdemont en natuurlijk premier Rajoy en koning Felipe, zijn ook de gearresteerde Jordi's te verkrijgen, evenals de burgemeester van Barcelona en de ontslagen politiechef Trapero.

Puigdemont blijkt verreweg het meest populair. Zelfs in een winkel in Madrid waren de beeldjes, 16 euro per stuk, in twee dagen uitverkocht. De eigenaar had er twintig besteld, maar wil er nog eens tachtig hebben. Van Rojoy verkocht hij er maar tien.

"Mensen kopen de beeldjes niet om Puigdemont belachelijk te maken", denkt de verkoper. "Ze willen hem gewoon in hun collectie hebben."

Bron: NOS

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.