Translate

dinsdag 9 januari 2018

In onderbroek in de vrieskou in de metro

Meestal is een stad als Amsterdam er als de kippen bij om modieuze hypes vanuit de Verenigde Staten snel over te nemen. Dat is tot nu toe echter nog niet het geval met de jaarlijkse onderbroekenlol in de metro in de Verenigde Staten.


Afgelopen zondag vond dat evenement voor de zestiende keer plaats. De No Pants Subway Ride. In verschillende plaatsen in de USA, met als voorloper New York. Met identieke na-apingen in andere wereldsteden, zoals bv. Berlijn en sinds vorig jaar zelfs Moskou.

Lager
Wel was de opkomst in de geboortestad dit jaar een stuk lager dan anders. Begrijpelijk met een gevoelstemperatuur van -13 graden Celsius. De oostkust van de VS wordt al dagen geteisterd door extreme kou en hevige sneeuwval

New York
De traditie begon op 5 januari 2002: zeven gasten van Improv Everywhere - een comediangroep uit New York - namen in hun ondergoed plaats in de metro. Daarbij deden zij alsof ze elkaar niet kenden. Wanneer hen iets werd gevraagd door andere passagiers, zeiden ze dat ze hun broek waren ‘vergeten’.
Omdat de grappenmakers het zó leuk vonden om te doen, werd besloten om jaarlijks de No Pants Subway Ride te organiseren. Het werd een groot succes: er kwam uiteraard- want het is excentriek - steeds meer aandacht voor in de media en er deden steeds meer mensen, op verschillende plekken in de wereld, mee. Alleen al in New York ligt het aantal deelnemers de laatste jaren rond de 4000.

Nederland
Kan jij deze onderbroekenlol wel waarderen en wil je in Nederland mee doen? Helaas, dan zul je nog een jaar moeten wachten. Het lijkt erop dat de laatste No Pants Subway Ride in 2015 werd georganiseerd in ons land. Wees niet getreurd: wie in 2019 mee wil doen, hoeft alleen een Facebook-evenement aan te maken en zich aan te melden bij Improv Everywhere. En dan moet je je omgeving nog zo gek zien te krijgen om mee te doen natuurlijk, gelukkig hebt u daar dan nog een jaar de tijd voor. Bedenk overigens wel, dat naar onze inschatting volgend jaar op diezelfde dag de Elfstedentocht plaats vindt. Dus veel publiciteit gaat u niet trekken!

Bekijk
* No Pants Subway Ride 2018 - Official Video in hun onderbroek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.