Translate

woensdag 18 april 2018

Hondendrol niet opgeruimd? Dan word je in Knokke geflitst

Hondenbaasjes, opgelet: in Knokke hebben ze nu flitscamera’s tegen achtergelaten hondendrollen. En wee de man/vrouw die herkend wordt: die krijgt een GAS-boete van 250 euro.Een zonnige middag in april op de dijk en het strand van Knokke. Mensen flaneren, kinderen spelen op het strand, baasjes laten hun hond uit. En als de trouwe viervoeter even door de achterpoten moet, de staart hoog tilt en de grote boodschap achterlaat, zie je de man/vrouw aan de andere kant van de leiband schichtig rondkijken: ‘Heeft er iemand gezien wat onzen Blacky achterlaat? Nee? Dan kunnen we verder.’ Dat er vijf minuten later een spelend kind met geribbelde sportschoenen door de drol dribbelt: pech gehad.

Klachten
Burgemeester Leopold Lippens, zelf een groot hondenliefhebber, is de vuiligheid grondig beu en onderneemt actie. “De laatste weken kregen we heel wat klachten binnen. Het is simpel: ik wil een propere badplaats voor onze bewoners en toeristen.” Er komen dus extra controles - ‘Heeft u uw poepzakjes bij, mijnheer?’ - van politie en gemeenschapswachten, maar vooral: Lippens wil onhygiënisch gedrag op camera laten vastleggen.

Camera's
“We zullen alle beschikbare veiligheidscamera’s inschakelen om hondenbaasjes die de regels overtreden te identificeren”, zegt Lippens. De gemeente telt meer dan twintig camera’s - sinds kort zelfs een mobiel exemplaar - en zal die dus vanaf nu meer dan ooit benutten om overtreders op te sporen. “We zullen regelmatig de beelden van onze veiligheidscamera’s bekijken. Zien onze mensen daarop hoe een baasje de behoefte van zijn huisdier niet opkuist, dan bewaren we de beelden. We nemen dan ook een screenshot van de eigenaar en dat neemt de wijkagent in die buurt dan mee tijdens de patrouille. Herkent onze agent zo’n baasje, zal de hondeneigenaar aangesproken en geïdentificeerd worden. De beelden volstaan ook om het baasje een GAS-boete te geven.”

Lees meer
* Het volledige artikel in Het Laatste Nieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.