Translate

dinsdag 29 mei 2018

Hoe vaak moet je je hoofdkussen wassen?

Misschien hebt u er nooit over nagedacht, maar uw hoofdkussen wassen is geen overbodige luxe. Het zit na verloop van tijd vol dode huidcellen en vieze beestjes. 


Hoe vaak moet je het wassen?

Boosdoener
Het is een klus die veel mensen over het hoofd zien: je hoofdkussen wassen. Zo'n kussen is echt viezer dan u denkt. Een derde van het gewicht van uw kussen kan bestaan uit dode huidcellen, beestjes en huisstofmijt en hun uitwerpselen, ontdekten onderzoekers.
De boosdoener is transpiratievocht. De één zweet misschien meer dan de ander (oorzaken: de overgang, medicijngebruik, hoge lichaamstemperatuur) maar iedereen zweet in enige mate gedurende de nacht. Dat vocht is een voedingsbron voor bacteriën. Ook de huisstofmijt nestelt zich graag in uw kussens.

Hoe vaak wassen?
De meeste kussens zijn van katoen, synthetisch materiaal, of met dons gevuld. Ze kunnen bijna allemaal in de wasmachine, maar controleer voor de zekerheid altijd eerst het waslabel. Was kussens op een 'voorzichtig programma', met warm water en een kleine hoeveelheid wasmiddel.
Eens in de twee maanden je kussen wassen moet voldoende zijn. Heb je last van huistofmijtallergie, dan kun je je kussens beter elke maand wassen.

Lees verder
* Artikel in Gezondheidsnet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.