Translate

woensdag 23 mei 2018

Hoe verdrijf je brutale vogels uit je restaurant?

U hebt het misschien nog niet meegemaakt. Wij tot voor kort ook niet. Totdat we - dankzij het winnen van een prijsvraag - recent op vakantie naar Curacao mochten. En daar vooral 's morgens en 's middags in het open restaurant te midden van de natuur voortdurend geconfronteerd werden met binnenvliegende vogels, op weg naar het buffet en naar de leeg gegeten borden om daar de restjes van weg te pikken. En daartussen hun behoeftes te doen. Gelukkig lazen we nu in het AD, hoe ze zo'n probleem (in dit geval met brutale zeemeeuwen) in een visrestaurant in het Australische Perth oplosten. Een idee voor TUI - onze reisorganisatie - om door te geven aan hun hotel in Curacao?

Bewapening 
De restauranthouder Evans bewapent zijn eigen clientèle, zodat ze zich tegen de gevederde gauwdieven kunnen verzetten. Wie nu het terras van 3Sheets betreedt, ziet naast de menukaart ook een waterpistool op tafel liggen, waarmee de op restjes azende zeevogels onder ‘vuur’ genomen kunnen worden.

Diervriendelijk
Waar Evans' eerdere aanpak, zoals het plaatsen van vogelverschrikkers in de vorm van een plastic uil, niet werkte, zijn de waterpistolen een groot succes. Bovendien doet het de meeuwen geen kwaad. ,,Ik wilde iets doen wat wel diervriendelijk was’’, laat de restaurateur ter geruststelling weten.
Het plan kostte Evans' niet veel meer dan een ritje naar een lokale speelgoedwinkel. ,,Dit stelt gasten in staat om in alle rust te eten en tegelijkertijd een beetje lol te trappen.’’ Volgens klanten van 3Sheets zet de aanpak zoden aan de dijk. ,,We hebben niets naar ze hoeven gooien of dekking moeten zoeken’’, zegt een van hen opgetogen. Of je nu zelf toch nog steeds dekking moet zoeken, namelijk voor het water uit andermans pistool, zegt het artikel niet.

Lees het volledige artikel
* Gasten van Australisch restaurant gaan terreurmeeuwen te lijf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef uw reactie! Alle reacties worden na een beoordeling geplaatst.